The garden of stories

Multitouch soft screen riched with collaborative stories

CENTRO CULTURAL KONEX, 2011

The garden of stories is an interactive installation specially developed by Biopus for channel I-Sat. In April 2012, the first presentation of this piece was made in Centro Cultural Konex. In the installation, a tactile screen projects a virtual forest in which the trees are made of phrases. Each tree and each branch represent a story, written collaboratively by different people in a web site.

The garden of stories

The project was designed in conjunction with Turner, who decided to change the look and feel of your signal I-Sat and broadcast in Argentina and then expand into new markets. "The Garden of the stories" emerged as a new way to approach and invite the viewer to participate in creating a collaborative story.